Новий кросовер Kuga надихає водіїв зробити крок в електричне майбутнє з оновленими гібридними силовими агрегатами, що відповідають будь-яким потребам та забезпечують найкращі у своєму класі можливості буксирування.

 

Вражаючий екстер'єр доповнює лаконічний дизайн інтер’єру зі стандартним 13,2-дюймовим центральним сенсорним екраном та інформаційно-розважальною системою SYNC 4 з системою хмарного сервісу 5G.

 

Передові технології допомоги водієві, включно з вдосконаленим адаптивним круїз-контролем, підвищать впевненість і комфорт водія

 

 

КЕЛЬН, Німеччина, 17 січня 2024 р.Ford надихає водіїв зробити крок в електричне майбутнє і новий автомобіль Kuga - гібрид (PHEV), що мав найбільший попит в Європі у 2021, 2022 роках і, згідно з останніми доступними даними, продовжив цю тенденцію й у 2023 роцівідіграє ключову роль у цій подорожі. Сміливий та неординарний новий автомобіль Kuga пропонує дивовижну продуктивність гібридних силових агрегатів, зручність безперебійного підключення та повний спектр систем допомоги водієві останнього покоління, які роблять його ідеальним супутником у повсякденних пригодах.

 

Нова лінійка Kuga, створена в Європі та розроблена для європейських водіїв, пропонує до 69 км  пробігу на чистій електриці для власників гібрида (PHEV) Kuga, які можуть скористатися перевагами домашньої або громадської зарядки. Для водіїв, у яких немає під рукою зручної зарядки, повний гібрид Kuga Hybrid пропонує зручність і комфорт електрифікованої силової установки, з запасом ходу до 900 км на одному баку палива  та до 64 відсотків водіння по місту у виключно електричному режимі.

 

Обидва автомобілі Kuga Plug-In Hybrid та Kuga Hybrid AWD забезпечують покращену динаміку прискорення зі зниженими викидами завдяки водінню в електричному режимі. Буксирувальна здатність автомобілів сягає до 2100 кг, тож тягова потужність перевершує всіх конкурентів і означає, що новий автомобіль Kuga здатний перевозити все: від великого автопричепа до фургона для коней.

 

«Автомобіль Kuga від Ford мав успіх у покупців з моменту його першого випуску у 2008 році. Новий Kuga – наш найкращий автомобіль за всю історію, він задає нові правила гри завдяки новому рівню експлуатаційних властивостей, можливостей підключення та комфорту», – заявив Джон Вільямс, генеральний менеджер Ford Blue Europe.

Свіжий дизайн та безпроблемне підключення

 

Новий автомобіль Kuga еволюціонував як усередині, так і ззовні й може похизуватися свіжим впевненим дизайном. Технологічні моделі Titanium, спортивні моделі ST-Line і міцні Active мають унікальні дизайнерські особливості та власну індивідуальність. Ефектний світлодіодний пояс обрамляє нову передню решітку радіатора, яка гордо демонструє фірмовий синій овал Ford, підкреслюючи його силу та цілеспрямованість.

 

Усередині новий автомобіль Kuga оснащено інформаційно-розважальною системою останнього покоління SYNC 4 від Ford, яка пропонує вдвічі більшу обчислювальну потужність, ніж попередня система. Вона легко інтегрується зі смартфонами, має можливість підключення 5G для швидкого доступу до інформації, хмарну навігацію, щоб оминути затори, а також бездротові технології Apple CarPlay й Android Auto для бездротового доступу до основних застосунків й інформації. Вбудована система Alexa також є стандартною, тож водії та пасажири можуть ставити запитання чи виконувати команди навіть без підключеного смартфона.

 

Система SYNC 4 також допомагає водіям максимально використовувати буксирувальні можливості нового автомобіля Kuga, адже контрольний список зчеплення причепа (Trailer Connection Checklist) підтримує безпечні з’єднання. Система Trailer Tow Navigation дозволяє водіям вводити розміри свого автомобіля та причепа, тож система SYNC 4 може вибрати маршрут та допомогти уникнути крутих поворотів, низьких мостів та інших перешкод.

 

Передові технології від заводського етапу до процесу експлуатації

 

Удосконалена технологія допомоги водієві забезпечує легке та комфортне водіння навіть у найскладніших умовах. Адаптивний круїз-контроль нового покоління тепер може автоматично пускати в дію гальма на поворотах і перехрестях, а також під час інших маневрів, а система камер з оглядом на 360 градусів  забезпечує огляд з висоти пташиного польоту, що значно полегшує паркування, підготовку до підчеплення причепа чи навіть використання автомийки.

 

В основі інтер’єру нового автомобіля Kuga лежить практичність, що забезпечує комфорт і зручність для пригод у місті та за його межами. Сидіння другого ряду можна регулювати, щоб збільшити простір для ніг пасажирів задніх сидінь до 1 метра або звільнити до 140 літрів додаткового багажного простору. Опціональні сидіння підвищеного комфорту, схвалені провідною організацією охорони здоров’я хребта, забезпечують підтримку там, де це найбільше потрібно.

 

Нова лінійка Kuga презентує серію Active, яка ідеально підходить для тих, хто шукає найміцніший автомобіль Kuga, як за зовнішнім виглядом, так і за можливостями, що здатний впоратися з будь-якими поверхнями, включаючи пісок або бруд.

 

Удосконалена технологія освітлення допомагає водієві підвищити комфорт та впевненість завдяки повністю світлодіодним фарам із системою автоматичного керування дальнім світлом у стандартній комплектації. Доступні світлодіодні фари Dynamic Pixel  використовують навігаційні дані та камеру, встановлену на лобовому склі, щоб зчитувати дорожні знаки, змінюючи світловий малюнок на поворотах, перехрестях і кільцевих розв’язках, щоб краще освітлювати пішоходів і велосипедистів.

 

Новий автомобіль Kuga збирається в Європі на сучасному заводі Ford у Валенсії в Іспанії, де 3D-друк деталей забезпечує високоточне та екологічне виробництво. Штучний інтелект працює рука об руку з інженерами, щоб забезпечити найвищі стандарти якості та виробництва.

 

Новий автомобіль Kuga надійде у продаж в Україі влітку цього року.